ESTER – LAUNDRY (EP)

Artiest info
bandcamp
facebook
Label: AudioSport Records
 

Als we het in deze recensie over de Amerikaanse kunstenaar-muzikant Anna Holmquist uit Chicago zullen hebben moeten we het niet over ‘hij’, ‘zij’ of ‘het’ hebben, maar de onder de naam ‘Ester’ musicerende artiest wil aangesproken worden als ‘hen’ of ‘hun’. Als opvolger van het in maart 2020 op de markt verschenen album “Turn Around” heeft ‘hun’ deze week een acht nummers bevattende EP uitgebracht onder de titel “Laundry”, wat vrij naar het Nederlands vertaald ‘wasgoed’ of ‘wasserette’ betekent.

Op dit minialbum staan vijf nieuwe nummers naast drie herinterpretaties van songs die op “Turn Around” stonden: de opnieuw opgenomen duo-versies van de songs “Thirsty”, “Little Shadow” en “Lock Me Up”. Alle tracks werden van bijhorende muziek en teksten voorzien door ‘Ester’ zelf en bij deze plaatopname zorgde Katelyn Cohen voor wat instrumentale begeleiding op cello, hetgeen in vergelijking met het vorige album een vrij sober georkestreerde plaat heeft opgeleverd. Anna Holmquist zingt de songs op licht etherische wijze en speelt daarbij zelf ook nog op gitaar.

Op de twee hieraan toegevoegde audiovideo’s kunt u luisteren naar twee van deze acht nummers, te beginnen met de albumtiteltrack “Laundry” en het op de plaat als tweede nummer gepositioneerde nummer “Living Room”. “Laundry” gaat over de onzekerheid die bij iemand optreedt aan het begin van een nieuwe relatie. Met in totaal amper 20 minuten muziek voor de acht tracks vinden we deze EP toch wat aan de te korte kant, maar misschien wordt dat gevoel binnenkort wel goed gemaakt als ‘Ester’ een ‘full-cd’ als volgende plaat zal uitbrengen.

(valsam)